ResonicX Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Witam, Zacząłem modelować ten czołg po rozgrywce w Company of Heroes ;) Model raczej low poly, część detali bedzie zastąpiona przez texturę, gąsiennic chwilowo nie ma, jeszcze nie wiem czy będą bardziej low czy high poly, ale chyba raczej low ;)
Pawel Lipka Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Po miniaturce pierwsza mysl to "o kurde, kolejny czolg" Ale ma w sobie jakis urok, takie proste, niewymuszone ciosane ksztalty. Co prawda prezentacja jest bardzo slabiutka, moglbys sie zaangazowac bardziej. Mysle, ze mogloby Ci to ulatwic sprawe, bo mam wrazenie, ze czasem ludzie stosuja podejscie pt "model na poczatku jest gowniany i to jest ok, a potem go dopracuje, dodam swiatelka, tekstury i moze bedzie ladny" ;) Ja juz sie kiedys tez na tym przejechalem. Wydawalo mi sie, ze sama animacja ma juz duza wartosc tymczasem przecietny czlowiek potrafi przelknac gowniana animacje, ale obrazek jako still musi byc cacy. Poszalej cos, nie tylko kopiuj. Warsztat warsztatem, ale bez emocji to jeszcze nie ma kopa. Tak jak Ty zainspirowales sie gra w Company of Heroes sprobuj przeniesc ta energie i zainspirowac nas. Spraw zebym pobiegl do parku, odcial kawalek drzewa i wystrugal z niego podobny czolg;)
ResonicX Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 Ciezko bedzie zrobic super-hiper. Chwilowo mam problem bo gasiennica nie uklada sie splajnie, tylko obok a potem nie mozna jej ustawić w to miejsce co trzeba, bo zamiast sie przesuwac, obraca sie po splajnie:
M4rcus Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 pracujesz na 17 calach z rodzialka 1024 na 768 ?? huh, hardcore:p
Mr. J Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Dodaj modyfikator Edit Poly i ustaw gąskę. Mi też nie zostaje tam gdzie splajn był. :/
Rekomendowane odpowiedzi