Napisano 1 Marzec 201015 l Bardziej to jest montaż niż animacja 3d, ale chyba nie ma działu na takie coś. Film to promo koncertu. Techniki użyte model 3d , tracking 3d i 2d plus odrobina roto. Opinie mile widziane. Pozdrawiam http://vimeo.com/9834219
Napisano 2 Marzec 201015 l Przy pierwszym obejrzeniu na malym ekranie bylem tak rozkojarzony montazem, ze jakos nie zalapalem, ze koles w srodku stoi;) i ze on jest tu kluczem, ale to chyba wina warunkow w jakich ogladalem;) Wrocilem do Twojego opisu watku i czytam o roto, trackingu i musialem obejrzec jeszcze raz majac przekonanie, ze troche mi umknelo:) No i fakt, ladnie wkompowana postac jest i efekt nabiera wartosci i broni sie w swojej konwencji, choc nie chce tu szarzowac slowami, bo w tych konwencjach to sie tak poruszam na czuja. Co myslisz, jesli to mozliwe, o dodaniu jednego ujecia z wiekszym zblizeniem na obcego? Dodaloby zauwazalnosci. Pewnie nie masz kamery z bardziej dolnego ujecia by pokazac go np od ud do glowy z kamera patrzac wzwyz...ale moze jakims pomyslem byloby obok siebie zestawic dwa ujecia w jednym kadrze, jedno jak teraz, drugie bardziej zoom.. Tak zebysmy mogli nie tylko zobaczyc, ale i poczuc ta postac i to bylaby pelnia szczescia jak dla mnie. Tzn poza sama wizyta na koncercie;) Anyway fajna robota!
Napisano 2 Marzec 201015 l Autor Dzięki Paweł. Fakt ujęć z kamy o której wspomniałeś nie mam, ale postaram się na dniach jeszcze coś zmontować coby wydobyć trochę tego zielonego pana. Pozdrawiam