wektor1995 Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Zaczynam dopiero w 3ds max i mam pytanie. Czy ktoś posiada tutka lub wie jak zwyczajnego boxa przerobić na boxa, który świeci jak lampa lub mocny neon. Chodzi o to, że potrzebuje świecącego bokxa, który jest ukryty za innym bxem, ale troche oświetla pokój. Z góry dzięki za pomoc.
mirekbini Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 wciśnij M i wybierz vray light material, w diffuse wybierz dowolny kolor, ustaw odpowiednią siłę świecenia (tylko nie przepal) i tyle
wektor1995 Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 Do tego jest potrzebna pełna wersja v ray`a czy wystarczy mi demo, ale i tak wielkie dzięki
wektor1995 Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 Sprawdziłem tą funkcje i nie do końca mi oto chodzi. Chciałem mieć efekt świecącego boxa tak jak free light.
Grave Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 self ilumination w materiale, glow w Effects, area shadows, rozłożone na siatce boxa omni... Kombinuj ;)
Rekomendowane odpowiedzi