Napisano 1 Maj 200420 l witam !! korzystam ze raytracingu w maxie jak przerwac render jasli zapomnialem ustawic jakichs opcji nie wiem jak przerwac renderowanie sceny i marnuje mi sie niepotrzebnie czas bo musze czekac az render dobiegnie konca i powtarzac render od nowa
Napisano 2 Maj 200420 l Autor hm pewnie potzreba to przeinstalowac wszystko bo jak tylko go wcisne to sie wysypuje caly program
Napisano 2 Maj 200420 l sprawdz temp. procka czesto max wykrzacza sie wlasnie przez to....plik stronnicowy zwieksz do conajmniej 1GB i wogle zdefragmetuj dysk.....najlepiej na swierzym systemie sprobuj i wtedy zacznij kabinowac.....ale mi sie wydaje ze to wina temperatury....
Napisano 2 Maj 200420 l mi sie wydaje ze jest to poprostu zawalenie pamieci ram, wirtualnej i wykorzystanie calej mocy procesora, jak juz chcesz to ominąc to renderuj tylko to co jest ci potrzebne, (ukryj niepotrzebne obiekty) albo w mniejszych rozdzielczosciach i wtedy mniej bedziesz czekac i ustaw tez najmniejsze wymagania, zwiekszenie wirtualnej pamieci tez niewiele tu pomaga bo przy wykorzystaniu wiecej niz 1gb widnows sie sypie i strasznie laguje i konieczny jest restart systemu :-( (przynajmniej u mnie)
Napisano 3 Maj 200420 l wiesz co myszek mialem taki problem z maxem na starym kompie(P2 350 MHz,196 SDRAM 133,Riva TNT 2 32 MB).niepatrzylem i niedbalem o procka po sprawdzeniu tego mialem temp. 72 C ...i to bylo przyczyna sypania sie maxa.....temperatura jest najwazniejsza moim zdaniem....