Napisano 15 Marzec 201015 l Witam Robię kostkę rubika w 3ds max 2010. W celu obrotu kostek zgrupowałem je (3x3x3). Przy edycji obiektu gdy zaznaczę kostki z jednej ścianki obracają mi się według jednej osi. W chwili jak dam "Auto Key" w celu edycji animacji, środek obrotu zmienia się - dla każdej kostki osobno w samym jej centrum. Jak zrobić by się jednak obracały ścianki. Pozdrawiam
Napisano 15 Marzec 201015 l Zmien całą kostkę w jedno poly, wejdź do vertex i zaznacz z tego poziomu te kostki które cię interesują i teraz zadziała.
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor Też tak próbowałem, ale poprzez taką zamianę ścianki przy animacji są zmniejszane tak by nie wychodziły po za obszar kostki.
Napisano 16 Marzec 201015 l Az zrobiłem sobie taką animację :). Nie wiem jak to zrobić. dałem klucze co 22,5 stopnia i nie widziałem zniekształceń.
Napisano 16 Marzec 201015 l Tutek do riggowania. http://www.duber.tv/en/3ds-max/rigging/rigging-a-rubiks-cube/
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor Dziękuję za tutka i rzeczywiście... ja dawałem Auto... i to było przyczyną... dzięki:)