krzysiek3 Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Czyli renderowanie sieciowe. Postanowiłem po testować tę opcję w Vue. Nie wiem tylko co robię źle, bo sytuacja wygląda tak: Po pierwsze nie wiem, czy na obu maszynach ma być vue uruchomione, zainstalowane. Próbowałem więc obie opcje (uruchomione i nie) Kompy są połączone skrosowanym kablem sieciowym. W opcjach renderingu mam zaznaczone "external renderer", klikam "edit" potem "Use HyperVue Network manager" potem "edit" i tam "add" i wpisałem IP drugiego kompa. Zobaczył jego nazwę i ok. Zamykam wszystko i render. Pokazują mi się dwa okienka w tym ten manager i mam status przy pozycji "preparing job", który trwa w nieskończoność, a scenka jest pusta, lub jest jedno drzewko i ustawienia wszystkie na low. Na drugim kompie gdy uruchomiony jest Vue zaznaczałem w opcjach renderingu podobnie, wpisywałem IP, próbowałem i bez wpisywania, dalej to samo. Ktoś wie jak to się robi?
hobbit Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Żeby renderować przez sieć musisz mieć na jednym PC zainstalowane Vue a na reszcie plug-in dostarczany razem z Vue "RenderCow". W podst. licencji możesz renderować na 5 PC. Po szczegóły polecam udać się na http://geekatplay.com Pozdrawiam
krzysiek3 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Napisano 13 Grudzień 2010 Wreszcie ktoś odpowiedział, cóż lepiej późno niż wcale. Stronkę znam oczywiście, lecz gdybym znał j.angielski nie pytałbym o RenderCrow tutaj. Nie wiem natomiast czy wystarczy mi wiedzieć, iż pluginem się renderuje na innych kompach. Jeśli nikt nie poda szczegółów, pozostanie mi czasochłonna metoda prób i błędów
hobbit Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Hej, polecam stronę http://www.geekatplay.com/vue9/. Na konkretnie tej z linka pod numerem 34 w videotutorialu opisane jest RendeCow do wersji Vue 9. Mam nadzieję że to pomoże, jeśli nie, proszę pisać - może jakoś inaczej pomogę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi