Skocz do zawartości

Problem! plz HELP!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli chodzi o 3dmaxa to jestem totalnie zielony i dopiero sie uczę i natknąłem się na takie problemy:

- uzywam tutoriali z max3d zeby sie uczyc.W tutorialach w Material Editor jest opcja Shininess i Shininess Strength. Podczas gdy ja mam u siebie zamiast tych dwóch Glossiness i na tym koniec.

Domyślam się, że jest to kwestia versji 3dmaxa. Ja mam 4.2 - w jakiej jest pisany tutorial? Czy moge cos zrobic, czymś zastąpić te opcje, czy są one gdzie indziej dostępne?

2.Jak robie AVIka to wszystko jest pięknie tylko nie ma textur. Co z tym zrobić?

Z góry dzięki za wszelką pomoc

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

1. nie mam pojecia: nigdy sie nie spotkalem

2. mam pytanie: a uzyles metody \"click and drag\" zeby przerzucic material na obiekt? pewnie tak bo korzystasz z tutoriali ale nie wiem jakie tam maja bo moze nie dla takich co sa zupelnie \"zieloni\" (pamietam jak ja sam mialem z tym problemy :) ). maoze jeszcze wylaczyles sobie jakas funkcje w opcjach renderingu dotyczaca materialow? a moze trzeba uzyc modyfikatora UVW map?

choc mozliwe ze problem jest w czym innym

pozdrawiam

Alcor

Napisano

bluesme: jezeli chodzi o pyt.1 - Kiedys natknalem sie na ten sam problem, ale doszlem o co chodzi:

od wersji 4 jest w ten sposob:

- shininess = glossiness

- shininess strenght = specular level

Proste no nie? ;)