p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 Hej, mam pytanie czy w mayi da się ustawić tło tak aby było je widać w renderze?W Maxie nie mam z tym kłopotu a Maya jest wciąż nowa dla mnie i nie ukrywam,że potrafi płatać figle :p z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 zapomniałam dodać, że chciałabym żeby to była bitmapa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 Zrobisz to w ustawieniach Environment kamery wstawiajac bitmapke jako image plane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 dzięki za szybką odpowiedź, już próbuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 wszystko dobrze, ale mam tło we wszstkich oknach z wyjątkiem rendera:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 moze nie renderujesz widoku z kamery w której masz obrazek ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 nie wiem, robie quick render i tło mam czarne :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 nie wiem Jak nie sprawdzisz to się nigdy nie dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 tyle to akurat wiem. Tylko ciężko idzie:/ Bawie się w modelowanie od pół roku z czego cały czas w zasadzie w maxie więc prosze o troszke wyrozumiałości;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 wejdz w ustawienia renderu i ustaw kamere na tą z ktorej chcesz renderowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 dzięki spróbuje. Mam nadziej,że tym razem się powiedzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p@ndor@ Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 I się powiodło:) Dzieki za rade bardzo cenna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi