przemek Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 zainstalowałem program 3ds max 2010 i mam problem. pliki, które zapisuje nie mają ikony charakterystycznej dla plików maxa, takiej jak choćby w 2009 tylko ikonę miniaturkę okna windows xp z niebieska obwódką (która pojawia się gdy nie można np otworzyć pliku). dodam ze mam viste. pliki trudniej wychwycic wzrokiem spośród innych. jest to denerwujące. w plikach folderu program files/autodesk/3dsmax2010 widze pliki ikon jakie mialem wcześniej (w wersji 2009) z logo i zapisanym poniżej w ikonie formatem... .3ds, .max itd w czym leży problem. dodam, że reinstalowałem już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 windows zgubil przypisanie, zaznacz plik *.max na pulpicie czy gdzie tam go masz, z wcisnietym klawiszem SHIFT nacisnij prawy przyciskmyszy i wybierz "Open with other app..." potem sobie zaznacz maxa z listy i zaznacz [x] Always open with this app... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 nie mogę tego zrobić. ikona programu na tej liście też jest nie taka jak być powinna. dodam że na pulpicie wygląda normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 dawno restartowales WIndowsa? uzywales jakis programow do optymalizacji rejestru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 nie, nie używałem takich programów. odinstalowałem 3ds maxa i jeszcze raz zainstalowałem. wtedy uruchomiłem system ponownie. ale po uruchomieniu maxa i zapisaniu pliku wszystko wygladało tak jak powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi