Napisano 5 Kwiecień 201015 l zainstalowałem program 3ds max 2010 i mam problem. pliki, które zapisuje nie mają ikony charakterystycznej dla plików maxa, takiej jak choćby w 2009 tylko ikonę miniaturkę okna windows xp z niebieska obwódką (która pojawia się gdy nie można np otworzyć pliku). dodam ze mam viste. pliki trudniej wychwycic wzrokiem spośród innych. jest to denerwujące. w plikach folderu program files/autodesk/3dsmax2010 widze pliki ikon jakie mialem wcześniej (w wersji 2009) z logo i zapisanym poniżej w ikonie formatem... .3ds, .max itd w czym leży problem. dodam, że reinstalowałem już.
Napisano 5 Kwiecień 201015 l windows zgubil przypisanie, zaznacz plik *.max na pulpicie czy gdzie tam go masz, z wcisnietym klawiszem SHIFT nacisnij prawy przyciskmyszy i wybierz "Open with other app..." potem sobie zaznacz maxa z listy i zaznacz [x] Always open with this app...
Napisano 6 Kwiecień 201015 l Autor nie mogę tego zrobić. ikona programu na tej liście też jest nie taka jak być powinna. dodam że na pulpicie wygląda normalnie.
Napisano 6 Kwiecień 201015 l dawno restartowales WIndowsa? uzywales jakis programow do optymalizacji rejestru?
Napisano 6 Kwiecień 201015 l Autor nie, nie używałem takich programów. odinstalowałem 3ds maxa i jeszcze raz zainstalowałem. wtedy uruchomiłem system ponownie. ale po uruchomieniu maxa i zapisaniu pliku wszystko wygladało tak jak powyżej.