Polg Napisano 19 Kwiecień 2010 Napisano 19 Kwiecień 2010 Witam Tak sie zastanawiam ilu z was woli uzywacz przy bipedzie physique a ilu skina i dlaczego? Ja osobiscie wole skina chodzby dlatego ze ma tego calego Paint cos tam do wag. Pozdr.
KLICEK Napisano 19 Kwiecień 2010 Napisano 19 Kwiecień 2010 zalezy jak dokladny ma byc skin, jezeli na mega szybko to physique bo z miejsca moge poprzypisywac verty do kosci i tyle
Polg Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 no tak ja mam zawsze problem z kontrola vertexow przy uzyciu physique, za to przy uzyciu skina mam Paint weights przy pomocy ktorego moge szybko ladnie zrobic poprawki zle odksztalcajacej sie siatki. A moze jest jakis plugin do CS ktory rowniez pozwolilby na cos takiego, bo przy pomocy samych Envelopes trudno miec dobra kontrole nad vertexami
Gość Gosc Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 nikt wam nie zabronil edycji wag i malowania w Physique, jest to od zarania dziejow, Physique powstalo zeby na szybko nadac wagi, co nie zmienia faktu ze nadal mozna edytowac wagi przypisania do poszczegolnych kosci
Polg Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 a gdzie masz malowanie w Physique ? jest tam tylko mozliwosc edycji na kopertach i na wagach vertexow chyba ze ja o czyms nie wiem , jezeli tak to poprosze jakiegos linka dla uswiadomienia. Natomiast w skinie mam envelopes, wagi vertexow jak i malowanie wag , no i przy pozniejszym animowaniu kiedy okazuje sie ze cos jest nie tak z deformowaniem sie siatki moge raz dwa poprawic wlasnie tym Paint weighs. A jak to zrobic szybko w Physique ? przy bardziej skomplikowanej siatce. Ciekawi mnie jak sobie inni radza z takim problemem :)
Gość Gosc Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 maluje sie selekcje i modyfikuje wage, smooth selection i potem zmienic wage, wiem ze to nie to samo co paint weight :D ale wiele razy stosowalem i jakos zyje
Rekomendowane odpowiedzi