jacenty Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Wlasnie zainstalowalem sobie toolbaga na win7 64 bit.na poczatku byl problem bo brakowalo mu biblioteki wiec ja sciagnolem sobie i poszlo.. ale w trybie pelno ekranowym z mala rozdzielczoscia. I teraz mam problem jak zmienic w trryb okienkowy albo zwiekszyc rozdzielczosc toolbaga. Help!
Gość Marioza Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 luknij moze w X:\Programy\tolbag\toolbag\base\interface i w plik toolUser.cfg tam jest ustawienie rozdziałki i inne , nie wiem czy to pomoże
Gość Morte Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 wszystko masz opisane w pliczku tutorial.txt w glownym folderze:) Zeby zmienic rozdzielczosc wchodzisz do katalgu base\interface i edytujesz plik toolUser.cfg tam masz dwie linijki Fullscreen i size, mozesz sobie pozmieniac jak chcesz. Edit:->zesz mario mnie uprzedzil:P
jacenty Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 spoko juz znalalzlem jakis trefny mialem config dzieki za szybki odzew ;)
jacenty Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Napisano 26 Kwiecień 2010 a ta sie jakos swiatlo obrocic w pionie a nie tylko wokol obiektu? nie ruszajac oczywiscie obiektem
Gość Marioza Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 chyba ni, do dupy ten toolbag oglolnie jest nie podoba mi sie , jedyne co w nim fajne to postprocesy i mozliwsc ich manimpulacji raz skin szejder, reszta swiatła specular to bania , moze lepiej przezuc sie na engin crysisa mysle ze tam uzyskasz duzo ciekawszy efekt bo to pewnie chodzi o ten pojazd co robisz
Gość Morte Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 zdecydowanie, toolbag to jest dobry tylko zeby szybko w 5 minut cos skleic i pokazac w wipie. A jak chcesz porzadna prezentacje to engin albo jakis prosty render.
jacenty Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Napisano 26 Kwiecień 2010 Eh mi w toolbagu podoba sie tylko shader metali a skin shader wedlug mnie jest taki se i chyba podziekuje toolbagowi i czekam na engin najnowszy Crysisa. UDK kurde nie wiem czemu nie podoba mi sie ten endzin...Cos wiadomo kiedy ten nowy cryengin ma wyjsc?
Rekomendowane odpowiedzi