Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 (edytowane) Jestem w miarę początkujący, modeluje odpylacz mokry, poniżej załączam model oraz zdjęcie oryginału, mam prośbę o podpowiedz jak zrobić ten niebieski materiał dla odpylacza to jest taka niebieska blacha leciutko porowata ale i odbijająca światło z reszta widać na zdjęciu Render w mental rayu Edytowane 22 Kwiecień 2010 przez Vit
sebx Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Trochę proporcje nie teges.A materiał, zależy w jakim silniku renderujesz?
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Bedę to renderował w mental rayu, proporcje jeszcze dopracuje bo wydaje mi się trochę za niski ten sprzęt, wyciągne ten główny walec do góry powinno trochę pomóc,
jaccunio Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 niezle, drugi render normalnie jak zdjecie:)
sebx Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Pewno tutaj coś Znajdziesz: http://www.mrmaterials.com/resource-central.html?func=select&id=100 jaccunio chyba nie doczytałeś "z reszta widać na zdjęciu"
mirach Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 jaccunio chyba nie doczytałeś "z reszta widać na zdjęciu" to raczej byla ironia ;)
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Drugi render będzie lepszy od zdjęcia i jaccunio zupełnie straci włosa z głowy a i z nosa mu powypadają mądrala :)
Rekomendowane odpowiedzi