Gość hellion Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) Witam wszystkich. Dopiero co zacząłem zabawę z 3ds max`em. Zacząłem od tutoriali z video copilot a mianowicie tego http://www.videocopilot.net/tutorials/soft_shadows_3dmax/ I teraz mam dwa pytania. Po skończeniu tego tutoriala daję Animation->Make priev i renderuję mi się animacja z tym, że jest ona pozbawiona materii i oświetlenia. Gdy wciskam F9 w maxie to pokazuje mi ładny napis 3d z oświetleniem i materią, więc nie wiem czemu podczas tworzenia animacji tak jakby pozbywa się tego. I drugie moje pytanie Też w sumie jest związane z animacją. Jakość animacji jest słaba. Renderuje w uncompressed a mimo to efekt wygląda nie najlepiej. Miedzy innymi brakuje wygładzania krawędzi. Czy da się to zmienić, tak aby uzyskać oczekiwany efekt, bo nie jest to max możliwości tego programu. Z góry dzięki za każdą pomoc. Edytowane 29 Kwiecień 2010 przez hellion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Jak sama nazwa wskazuje "Make preview" sluzy do robienia podgladow. Zeby wyrenderowac animacje musisz to robic przez normalny Render (F10) i w opcjach ustawic zeby ci renderowal odpowiedni przedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi