Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Dopiero co zacząłem zabawę z 3ds max`em. Zacząłem od tutoriali z video copilot a mianowicie tego http://www.videocopilot.net/tutorials/soft_shadows_3dmax/ I teraz mam dwa pytania. Po skończeniu tego tutoriala daję Animation->Make priev i renderuję mi się animacja z tym, że jest ona pozbawiona materii i oświetlenia. Gdy wciskam F9 w maxie to pokazuje mi ładny napis 3d z oświetleniem i materią, więc nie wiem czemu podczas tworzenia animacji tak jakby pozbywa się tego. I drugie moje pytanie Też w sumie jest związane z animacją. Jakość animacji jest słaba. Renderuje w uncompressed a mimo to efekt wygląda nie najlepiej. Miedzy innymi brakuje wygładzania krawędzi. Czy da się to zmienić, tak aby uzyskać oczekiwany efekt, bo nie jest to max możliwości tego programu. Z góry dzięki za każdą pomoc.

Edytowane przez hellion

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 717
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak sama nazwa wskazuje "Make preview" sluzy do robienia podgladow. Zeby wyrenderowac animacje musisz to robic przez normalny Render (F10) i w opcjach ustawic zeby ci renderowal odpowiedni przedzial.