Napisano 7 Maj 201014 l Chciałbym wydrukować tego pana, ale mam problem. Projekt składa się z wielu elementów, które nachodzą i przenikają się. Muszę stworzyć jedną siatkę z całości. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, będę ogromnie wdzięczny.
Napisano 7 Maj 201014 l no, no :D dlugie godziny cie czekaja, Boolean+close i tak w kolko i szukanie uwalonych faceow no chyba ze masz programi ZEdit Pro, ktory jest dostarczany z drukarkami 3d, on potrafi straszny shit poskladac w miare automatycznie i przygotowac pozamykana geometrie
Napisano 7 Maj 201014 l możesz zmergować model, będzie ok. Zanim zmergujesz użyj decimation mastera. Potem rzeczywiście przecinanie booleanem. Drukujesz dla siebie czy w celu komercyjnym?
Napisano 8 Maj 201014 l Autor Dzięki za pomoc. Zmergowane jest i decimation też zrobiony. Ale właściwie nic się nie zmieniło. W MeshLabie ciągle widoczne są wszystkie elementy. Głupie pytanie :) ale gdzie znajdę Boolean? Drukowanie na razie bardziej dla siebie.
Napisano 12 Maj 201014 l W środku mogą byc obiekty, ważne żeby bryła nie miała dziur. Nie wiem czy jest jakiś limit werteksów, jeśli nie to nie ma problemu. Nie wiem ile u nas kosztuje wydruk, ale czy zdajesz sobie sprawę ile takie cudo kosztuje w usa? Jak dla mnie 1200zl za wydrukowanie sobie figurki to bardzo dużo ale jak masz kase to działaj.