ZJAWA Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 (edytowane) Mały update, to finalna scena. Witam, W wolnym czasie dłubie elementy do mojego filmu "Kolekcja" oto biedronka w pełni już zrigowana itd. Następna w kolejności będzie animacja tej sceny, tzn wspięcie się biedronki na liść rozwinięcie skrzydeł i start + kilka innych elemetów jak chmury w fume fx itd. Oceniajcie, miłego oglądania Pozdrawiam Edytowane 4 Lipiec 2010 przez ZJAWA
bbandi Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Całkiem ładnie to wygląda, czekam na jakiś link z animacją.pozdro
Gość fishinthewater Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 tez mi sie podoba. jedynie ten lisc za bardzo przezroczysty nad biedronka. jedziesz z animacja. Pozdrawiam.
Gość kakaku Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 fajnie, tylko troche to niebo z apokalipsy
ZJAWA Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 Dzięki za pozytywny odbiór pracki i miłe słowa: bbandi: no nad animacją jeszcze posiedze ale to jedna z około 90 scenek w tym filmie cała produkcja jeszcze troszkę mi zajmie :). slowiak: dzięki, co do liści to się zastanawiałem czy nie zmniejszyć tego prześwitu i chyba faktycznie to zrobię. kakaku:niebo tego koloru ma swoje uzasadnienie w całości scenariusza itd więc chyba raczej nie będe zmieniał ale dzięki za uwagi Czekam na dalsze za i przeciw
ZJAWA Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 Dzięki za odzew bolitic No co do tego ukradzenia to nie zupełnie, to jedna klatka z jednej sceny trwającej jakieś 8-10 sekund, akurat ten moment postanowiłem puścić w obieg. Ja celowo zdjąłem te jaskrawe kolory, ale dajcie odzew jak sie wam bardziej podobają pastele czy takie zgaszone bo to dość istotne. A tamta biedronka nie wiem na jakim gatunku gość sie wzorował ale żadna nie ma aż tak idealnych kropek chyba :). Poza tym jest jakieś 5,000 biedronek na świecie więc w sumie trudno oceniać jakie są w brazylii:). A zastanawiałem się czy dać delikatne owłosienie na liściach? Dajcie znać czy z czy bez lepiej skoro już mamy jakiś obrazek do porównania.
Korbol Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Biedrona w tych kolorach wygląda całkiem w pytę. Zagęściłbym trawę z tyłu, zawęził głębię ostrości i dał inne niebo, bo to wygląda słabo. Jeśli już chcesz przenikać te liście i źdźbła to daj im translucency. pozdro
ZJAWA Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 No dobra zaryzykuje i rzucę wam jeszcze jedno ujęcie na żer. To powstało wcześniej i zastanawiam się czy wogule to jakoś wygląda najwyżej dostanę baty. Oceńcie i ten zamysł ogólnie w scenie chodziło będzie o wspięcie się biedronki na liść bądź pęd rozprostowanie sprzydeł, wyprasowanie ich łapkami i wzbicie się któremu pierwotnie miało towarzyszyć spadnięcie kropli wody która wisiała ostatkiem sił na lisciu bądź pędzie. No i oczywiście kawałek lotu z widokiem od dołu do gury, moze ze 2-3 cięcia zrobie w tej scenie.
ZJAWA Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 A tak wogule dzięki Korbol miło ze się podoba kolorystycznie. Co do nieba chyba faktycznie jeszcze trochę pomyśle nim skończe animacje jeszcze może się coś urodzi prze najbliższe 2-3 dni.
ZJAWA Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 Dobra więc animacja skończona, teraz tylko muszę to wyrenderować i złożyc do kupy w afterze. Wrzucam jedną zrobioną prewkę. Tak bedzie wyglądąła mniej więcej kolorystycznie i jakościowo cała animacja. Zastosowałem sie troszkę do waszych uwag i pozmieniałem niektóre materiały itd, myśle że teraz to wygląda tak jak chce więc zapraszam do ocen tej finalnej klatki. Pozdrawiam
Korbol Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 No no. Ciekawy jestem jak Ci to wyjdzie. Dajesz.
ZJAWA Napisano 10 Lipiec 2010 Autor Napisano 10 Lipiec 2010 Witam, zapraszam do oblukania ujęcia które uznaje za gotowe. Troszkę pozmieniałem jednak końcowy efekt w stosunku do tego co jest na obrazku ale mam nadziej że się wam spodoba. Zapraszam do oceniania, poniżej link do działu animacja: http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=940442#post940442
bbandi Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Nie jest źle, naprawde nie wiem jak wygląda procedura startu biedronki ale pewnie korzystałeś z jakichś materiałów to sie nie czepiam.
ZJAWA Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 No dzięki bbandi. Procedura startu biedronki :) Dobre. No z pewnością ta dostała pozwolenie z wieży kontrolnej.
Rekomendowane odpowiedzi