Napisano 28 Lipiec 201014 l Witam! Moja siostra potrzebuje informacji na temat 'Który program lepiej wybrać: archicad czy rhino'. Może być też inna propozycja. Zależy Jej na: -rysunku tak jak w auto cad czyli rzuty i przekroje. -realistyczny render 3d -łatwy w obsłudze -łatwy w nauce Bardzo byłbym wdzięczny o jakieś info.
Napisano 28 Lipiec 201014 l w sketchupie nie zrobisz rysunków..w rhino niestety też za bardzo nie..ale za to jest świetny do modelowania..i prosty w nauce..realistycznych renderów to w żadnym nie zrobisz.chyba, że przez pluginy (np. maxwell albo vray do rhino) w archicadzie naturalnie rysunki robić się da, tylko że program jest dość ograniczający jeśli chodzi o niestandardowe geometrie... w ogóle rhino i archicad to dwie zupełnie różne bajki od siebie polecić mogę revita, który działa podobnie do archicada...ale ma wbudowanego mental raya i w miarę łatwo się robi dość realistyczne rendery, poza tym w nowszych wersjach (od 2010 bodajże) jest większa możliwość modelowania bardziej skomplikowanych brył (ale nie aż tak znowu wygodnie jak w rhino) to tyle chyba... jeszcze mogę powiedzieć, że ja używam głównie rhino+revit i ew. autocad do detali..bo jeden program nigdy nie daje pełnego zakresu możliwości niestety.. pzdr.