Filippo Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 Witam Mam problem z materiałami, używając Vraya. Nakładam materiał plastic z Architectural, renderuję, po czym wyskakuje mi okienko z takim komunikatem "warning: Material "04-Default(Architectural) is not compatible with Vray and may cause problems" Samą treść komunikatu rozumiem, ale nie wiem co mam z tym zrobić. Używam 3ds max 2009 i Vray 150 SP5 Z góry dzięki Pozdro
claude Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 Zrozumiałeś dobrze komuniktat ten materiał 04-Default(Architectural nie jest kompatybilny z Vrayem. Nie wiem dokładnie jaki jest efekt takiego renderingu może nie jest tak źle standardowe materiały maxowe często dają rade ale ja korzystam z Vray'owych materiałów. Wydaje mi się że materiały Architectural są za to kompatybilne z Mentalem. Po prostu nie korzystaj z tych materiałów jeśli chcesz mieć dobre efekty w Vray'u. 1
Piotruss85 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 (edytowane) chociażby wchodzisz na http://www.vray-materials.de/all_materials.php rejestrujesz się i ściągasz materiały które Ci odpowiadają potem rozpakuj, w max-się wciskasz M, potem po kolei http://img826.imageshack.us/i/gggnazwy1.jpg/ 4 wybierasz plik z materiałem który chcesz dodać Żeby dodać kilka zamiast pun.3 używasz Merge... i dodajesz każdy po kolei a potem Save as i masz wszystkie w jednym pliku Edytowane 31 Lipiec 2010 przez Piotruss85
kurnik Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Dany silnik obsługuje najczęściej tylko materiały zrobione do tego silnika. Na początek może pobaw się sam z materiałami zamiast ściągać gotowce, bo jak coś będzie nie tak to nawet nie będziesz wiedział od czego zacząć.
Gość t_c Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 nie używać tych materiałów, najlepiej stosować materiały v-ray'a
Rekomendowane odpowiedzi