Gość ijuf Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Witam Serdecznie W jaki sposób można pozbyć się tego nie ładnego połączenie miedzy dwoma obiektami jak na przykładzie ss_1 (są to 2 obiekty połączone ze sobą opcją Merge lub insertMesh) Dokładnie chodzi mi o jakieś płynniejsze przejście a przynajmniej by nie było widać ze są to 2 obiekty. ss_1 Screen 2 pokazuje jak zachowują się obiekty miedzy sobą wiec jeśli dam przykładowo smooth przy naszej lini to tylko zacznę odkrywać ten obiekt w środku. Wybaczcie za ten bełkot ale ciężko jest mi wytłumaczyć o co mi chodzi. Zaznaczam że noob ze mnie jeśli chodzi o Zbrusha Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
claude Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Ja do takich rzeczy używałem retopologii. Możesz to zrobić w zbrushu ale jest tez możliwe zrobienie nowej topologii np. w maxie i projekcji detalu na mesh. Ogólnie poczytaj o retopologii, wpisz w google i youtube to dużo informacji znajdziesz. Powodzenia
Gość Morte Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 w zb masz tez teraz remaesh all -sprobuj sie pobawic ta funkcja
Gość ijuf Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 (edytowane) Dziękuję Panowie za szybka odpowiedz. Zobaczymy co wujek google powie na ten temat. Ps. Rozwiązanie.Może komuś się przyda. http://www.zbrushcentral.com/attachment.php?attachmentid=61028 Pozdrawiam Edytowane 2 Sierpień 2010 przez ijuf
Rekomendowane odpowiedzi