Gość Mrowa90 Napisano 7 Sierpień 2010 Napisano 7 Sierpień 2010 Witam. Potrzebuję grafika, który wykona grafikę do gry 3D (modele, tekstury i co tam trzeba). Gra jest niekomercyjna, więc nie mogę zapewnić wynagrodzenia, ale jeśli by coś ładnego z tego wyszło to na pewno chciałbym, aby nasza praca została nagrodzona. Dlatego, jeśli udało by się znaleźć wydawcę, to myślę, że się uczciwie kasą podzielimy. Poniżej zamieszczam krótki opis: Wstęp. Paintball 3D to gra skierowana do młodszych użytkowników. Połączenie strzelanki z elementami platformówki. Aby nadać sens rozgrywce może zostać wprowadzona mini-fabuła. Celem gracza jest dotarcie do obozu naszej drużyny. Po drodze przemierzamy barwną, zróżnicowaną, trójwymiarową krainę walcząc z przeciwnikami. Założenia. Techniczne: - Gra ma powstać przy użyciu gotowego silnika graficznego OGRE - Fizyką zajmuje się silnik fizyki ODE zintegrowany z OGRE poprzez wrapper OgreOde - Wykorzystamy gotowy edytor do tworzenia sceny Ogitor Rozgrywka: - Gra dla jednego gracza skierowana do młodszych graczy - Widok z trzeciej osoby - Zróżnicowane poziomy - Elementy platformowe na poziomach, których celem jest urozmaicenie podróży - Na drodze możemy spotkać przeciwników, pułapki a także mechanizmy otwierające przejścia typu: przesuń skrzynię na płytkę, a otworzą się drzwi lub po prostu umożliwisz sobie wskoczenie na pułkę skalną. Wykonałem już kilka rzeczy technicznych, takie podstawy umożliwiające rozpoczęcie rozsądnych prac nad projektem: - fizyka postaci, ale muszę przyznać, że do poprawki, bo postać jest niestabilna. - działa już wczytywanie scen opartych o format .scene co pozwala na tworzenie poziomów przy użyciu Ogitora. Daje to spore możliwości edycji terenu. - fizyka terenu (kolizje z terenem) Jest to zalążek pracy, ale pomyślałem, że mając już to, mogę zacząć szukać grafika, który także będzie miał dużo pracy. Poniżej załączam screeny z tego co już jest, widać w sumie teren utworzony przy użyciu Ogitora. Wszystkie modele pochodzą z zasobów dołączanych do silnika. Uploaded with ImageShack.us Jak na razie widać, że z klimatem paintballowym ma to mało wspólnego, ale chodzi tylko o pokazanie technicznych możliwości, bo ja tutaj tylko programuję ;) Zainteresowanych współpracą proszę o kontakt: > tutaj na forum > GG: 3598613 > e-mail: pawel(kropek)goralik(małpeczka)interia.pl Pozdrawiam, Paweł
Rekomendowane odpowiedzi