adamoo Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Witam. Zlozylem sobie zestaw miedzy innymi na podstawie tutejszych postów. Komputer ma byc przede wszystkim do nauki maxa,vraya, photoshopa czyli zadna nowosc. W gry gram bardzo rzadko. Chcialbym uzyskac pomoc w ocenie zestawu i oplacalnosci przyszlego podkrecania...Jestem zdecydowany na i7. Komputerami zajmuje sie sporadycznie przy okazji wymiany sprzetu takze nie jestem na bierzaco z nowinkami i musze przyznac ze pogubilem sie w natłoku informacji. Podsumowując: ktorys z procków i7, zestaw do 4.5k i cichy (komputer przy łozku), mozliwosc przyszlego ewentualnego podkrecenia. z gory dziekuje za odpowiedzi i porady procek: PROCESOR INTEL S1366 - BOX INTEL CORE i7 930 2,80GHz płyta: Gigabyte GA-X58A-UD3R Socket 1366, X58, Tripple Channel DDR3 2200MHz RAID, CrossFireX, SLI, Dżwięk HD 7.1 USB 3.0, SATA 3.0 (6 Gb/s) i 3x USB Power Boost grafika: Gigabyte GTX460 1GB / 256 bit 715/3600MHz ram: Patriot Viper II Triple XMP LLK 3 x 2GB/1333MHz obudowa: Obudowa SilentiumPC Gladius 600 Pure Black zasilacz: Corsair TX650W nagrywarka: coś Asusa do 100zł chłodzenie procka: Pasywne Chłodzenie Procesora Prolimatech Megahalems Rev.B całość ok. 4.5 k
mirach Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Pasywne Chłodzenie Procesora serio? Znaczy sie chcesz pasywnie chlodzic proca ktory ma siedziec i renderowac godzinami? i w przyszlosci podkrecac to? To raczej chlodzenie wodą. Nie wiem czy ci taka grafa do tego potrzebna.
Rekomendowane odpowiedzi