Napisano 12 Sierpień 201014 l Witam, Wiem, że taki temat na forum już jest. chyba nawet dwa. znalazłem je, jednak nie pomogły mi. Chcę uzyskać szkło mleczne, przez które będzie widać światło. normalna rzecz. jednak z jakichś dziwnych przyczyn moje szkło wygląda jak w załączniku. wie ktoś dlaczego robi się żółte? nie mam w scenie żadnego obiektu ani światła w tum kolorze. mało tego - nie przepuszcza światła. scena na szybkiego zrobiona - żeby popróbować to mleczne szkło... i kicha jak na razie. p.s. mam też szkło mleczne gotowe z vraya ze strony ale ono nie bardzo przepuszcza mi światło. proszę o pomoc. i może jakiś przepis na pewne szkło mleczne, przepuszczające światło.
Napisano 12 Sierpień 201014 l jak dla mnie to cos takiego: -ciemnoszary reflect i refract na ok glos 0.5 -translucency, hard wax model i to powinno byc ok
Napisano 12 Sierpień 201014 l Autor ok. zrobiłem coś innego. dalem Vray2sidedMtl i dalem na niego dwa takie materialy jak w zalaczniku. wyglada juz lepiej, no i przypuszczam, że swiatlo przejdzie. ale dlaczego nadal jest troche zolto? EDIT: kakaku już sprawdzam Edytowane 12 Sierpień 201014 l przez marcinW