jakubm Napisano 12 Sierpień 2010 Napisano 12 Sierpień 2010 witam. mam taki oto problem. robie wlasnie scenke interior i chciałbym aby przez okno wpadały do pomieszczenia cienie "kształty" lisci. nie chce za bardzo obciążać sceny modelami wiec chciałbym na plana nałożyć teksturke która wygeneruje mi taki cien. probowalem juz ze zwykła teksturka + czarno-biała mapa w slocie Opacity, oraz Vray2sideMtl jednak bez efektu. jesli macie jakis pomysl i rady jak tego dokonac to bardzo bym prosil o pomoc :) przeszukałem google jak i f1 ale nie dalem rady :|
mirach Napisano 12 Sierpień 2010 Napisano 12 Sierpień 2010 Ja robilem dokladnie jak piszesz. Przed oknem stawialem plane z przygotowana wczesniej bialo-czarna textura lisci i dzialalo ladnie. W ramach optymalizacji warto dac zeby na ten plane nie dzialalo zadne GI, jedynie slonce.
jakubm Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Napisano 12 Sierpień 2010 mirach robiles to na materiale standard czy vraymtl ?? moze opisac swoj sposob dokladniej, moze sie gdzies machnalem
mirach Napisano 12 Sierpień 2010 Napisano 12 Sierpień 2010 a mozesz napisac co ci nie dziala? pokazac jakis screen z ustawieniami? Przyznam ze nie pamietam czy to byl standard czy vraymat, ale stawiam na vraymat bo zwykle go uzywam.
jakubm Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Napisano 12 Sierpień 2010 o ja ciemna masa! ;) juz sobie poradzilem. override mtl wlaczony a ja robie testy... sorrry. dziala jak nalezy
Rekomendowane odpowiedzi