Godzil Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Witam Robię wizkę budynku, która mam wsadzić na zdjęcie. Podłożyłem sobie ów zdjęcie pod viewport oraz do slota enviorment abym tez je widział przy renderingu i sugerując się wszelkimi zbiegami postawiłem sobie budynek. Potem chciałem zrobić sobie cienie. Użyłem PLANE z materiałem VRayMtlWrapper z opcją Matte surface. Włączyłem wrapperowi cienie, alphe i na renderze cienie są śliczne ale pojawiły się dwa problemy. Mimo że materiałowi dałem Reflection na 0, mam odbicia tego plane'a w szybach budynku. A druga, bardziej problematyczna sprawa, to że nie mogę wyrenderować cieni z render elements, nie renderuje mi cieni na tym planie a jedynie na budynku. Pomocy :(
Godzil Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 Jeśli mówisz o materiale to on z VRayem nie działa, jesli o render elemencie, to również próbowałem. Oraz lightning i gi dla pewności...
mkeruj Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Jak to nie działa... http://jg3d.blogspot.com/2009/07/tutorial-how-to-make-shadow-matte-with.html 1
Godzil Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 No na tego tutka się nie natknąłem, pomocne, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi