Napisano 28 Sierpień 201014 l elo od jakiegos czasu podczas renderowania uzywam Irradiance Particles opartych o mape HDR. Pewnego dnia szukajac nowych rozwiazan w renderingu, trafilem na strone hdrlabs.com/sibl/index.html,technika prezentowana na stronie bardzo mnie zainteresowala, tym bardziej mozliwosc polaczenia sIBL z XSI. Postanowilem wyprobowac addon w praktyce, pobralem na dysk pliki; - sIBL_GUI 3 - sIBL_GUI_For_XSI.xsiaddon - sIBL_GUI_XSI_Server.xsiaddon - Softimage_MR_Standard.sIBLT zainstalowalem sIBL_GUI 3, dodalem Addons w xsi : sIBL_GUI_For_XSI.xsiaddon, sIBL_GUI_XSI_Server.xsiaddon po XSi podalem sciezke do sIBL GUI sprawdzielm ustawiena serwera zgodnie z http://www.xsibase.com/forum/index.php?board=29;action=display;threadid=39964 z mysla, ze wszystko jest ok uruchomilem program z xsi wyskoczylo okienko programu, opcja wyboru bibliteki... i.. oho nie wgrywa map hdr, szukam, szukam po sieci.. znalazlem sIBLedit, soft do tworzenia ibl z hdr, zainstalowalem soft i... oho sIBLedit nie moze zapisac hdr do ibl wybierajac save as pojawia sie okno bez mozliwosci zapisu, jedynie open, pliki zapisane przez ta opcje waza 4kb ( bug? ) podirytowany sprawdzam wszystko natrafiam pod xsi na Execute loader script oho... error w tym miejscu zglupialem:d, nie wiem jak to odpalic nie mowiac juz o pliku Softimage_MR_Standard.sIBLT, ktory nie mam pojecia gdzie dograc, jesli ktos z powodzeniem to zainstalowal to prosze o pomoc. z gory dzieki. Edytowane 9 Styczeń 201312 l przez a3stract