Napisano 12 Wrzesień 201014 l Animacja nie ma większego sensu, ot taki niby zwiastun. Nie jest doskonały, bo i jestem dość początkujący. :) To w zasadzie moja pierwsza bardziej skomplikowana animacja. Chmury wzięte z tutka, z drobnymi zmianami. Model mój - 3dmax, obróbka AE. Komentarze mile widziane, zwłaszcza z konstruktywną krytyką. Link:
Napisano 12 Wrzesień 201014 l fajne jak na początek :) zwłaszcza chmurki, zdradzisz jaki to tutek? Nie chcę się wymądrzać, bo sam stawiam pierwsze kroczki, ale ja bym popracował nad tym: 1.praca kamery, trochę szarpie 2.jakiś dym z silników albo chociaż drganie rozgrzanego powietrza za nimi,bo na razie statek trochę wygląda jakby jechał po niebie :) 3.to juz kwestia twojego projektu i założeń, ale statek jest mało aeordynamiczny i kwadratowy, można by go wysmuklić to bym lepiej wyglądał lecąc przez chmury 4.na samym końcu, gdy już podlatuje blisko ekranu, statek znika ot tak nagle sam z siebie w jednej klatce i widać już same chmury, mogłoby to być jakieś bardziej miękkie przejście np mógłby odlecieć gdzieś w bok, wlecieć w ekran albo chmury mogły by go przesłonić pozdrawiam i czekam na coś dłuższego :)
Napisano 12 Wrzesień 201014 l Autor http://www.tutorialhero.com/click-27359-how_to_create_clouds.php To ten chmurkowy tutek. ;) Do celu kamery jest przypisany noise, dlatego tak trzęsie. Statek, fakt aż prosi się o coś innego. :D Prawdę mówiąc taki miałem gotowy. Ta ostatnia klatka o której wspomniałeś. Tak, też to zauważyłem. Było o wiele gorzej, nieco w AE to podpicowałem, ale jeszcze chyba jestem zbytnim łamagą żeby zrobić to idealnie. Poprawka wymagałaby ponownego renderingu. Chyba tak też zrobię, chociaż te chmurki są koszmarnie zasobnożerne. :)