Napisano 19 Wrzesień 201014 l chce zrobic koc lezacy na lozku, nakladam clotha na ractangel z modyfikatorem gametmarker dodaje pozostale obiekty klikam simulate i lipa, nic, probowalem na rozne sposoby i nic sie nie dzieje. mam maxa 2010.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l za malo danych. screeny by sie tez przydaly. Stworzyles Cloth Collection?
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Autor mam taka scene. dodalem modyfikator cloth klikam object proporties, add objects, wybieram elementy łózka, zmieniam na collision object, klikam na simulate i nic. Prosilbym o dosc proste wytlumaczenie bo jestem poczatkujacy.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l ahhh... myslalem, ze uzywasz Reactora. Nie znam sie na wersji modyfikatorowej niestety.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Powinieneś zrobić tak: Obiektowi koc nadać modyfikator Cloth. W Object Properties wybrać go i zaznaczyć na górze ptaszek przy Cloth. Możesz przypisać mu jakieś predefiniowane ustawienia (Presets). Kliknąć Add Object... i wybrać elementy statyczne a następnie oznaczyć je jako Colision Object (to chyba masz zrobione). Max sam nada im modyfikator Cloth jako instance. Wychodzisz z Object Properties i klikasz Simulate Local. Jeśli coś nie wychodzi (u mnie wychodzi) skasuj na obiektach wszystkie modyfikatory i zacznij od początku. Ale na mój rozum łóżko powinno mieć gęstszą siatkę niż na screenach.