Napisano 23 Maj 200420 l hej od wczoraj uczę się MaxScripta z kursów Cozmo (chodzi o ten kurs: http://republika.pl/design3d/3dsmax/005.html ) i mam problem, max pisze mi coś takiego w tym polu z errorami: -- Type error: Call needs function or class, got: OK -- Syntax error: at string, expected name -- In line: spinner seg \"Segments\" range:[4,32,12] type:#integer a teraz kawałęk kodu do którego się to odnosi: ( button czajnik \"(Teapot\" spinner rad \"Radius\" range:[10,50,20] type:#integer spinner seg \"Segments\" range:[4,32,12] type:#integer ) możecie powiedzieć co mam źle??? edit: używam maxa 5
Napisano 23 Maj 200420 l Autor nie, wcześniej pisało mi właśnie że ten nawias tam ma być :| no to go wstawiłęm i teraz nowe błedy wyskakują
Napisano 24 Maj 200420 l Mozesz przyslac wiekszy kawalek tego skryptu, bo w tym fragmencie nie ma zadnego bledu. Moze gdzies zle odwolujesz sie do ktoregos z tych elementow?
Napisano 24 Maj 200420 l Autor utility nowyskrypt \"Rolety\" ( local pot rollout bout \"O skrypcie\" ( button bouta \"About\" width:60 height:30 on bouta pressed do messagebox \"Moj pierwszy skrypt z roletami\" title: \"O moim skrypcie\" ) rollout buduj \"Czajnik\" ( group \"Postaw czajnik ( button czajnik \"(Teapot\" spinner rad \"Radius\" range:[10,50,20] type:#integer spinner seg \"Segments\" range:[4,32,12] type:#integer ) on czajnik pressed do ( pot=teapot radius:rad.value pot.name=\"TestowyCzajnik\" pot.segs=seg.value ) on rad changed value do pot.radius=value on seg changed value do pot.segs=seg.value ) on nowyskrypt open do ( addRollout bout addRollout buduj ) on nowyskrypt close do ( removeRollout bout removeRollout buduj ) ) to jest cały kod a drugie pytnie to czemu max kazał mi dac w nazwie \"Teapot\" (?? żeby było tak: \"(Teapot\" !! przecież to jest gorzej niż głupie!
Napisano 24 Maj 200420 l Autor mam!!!!!!!!!!!! za \"Postaw czajnik nie ma\"!! teraz jest OK!!! hehe dopiero jak tutaj na forum oglądałęm ten kod to zauważyłęm:)
Napisano 24 Maj 200420 l Z tym nawiasem przed Teapot to jakas dziwna sprawa. Bez tego tez jest OK. max kazal Ci to wstawic? Moze to byla konsekwencja bledu w innej czesci skryptu i max zle rozpoznal bledna linijke?
Napisano 24 Maj 200420 l Autor no wiem właśnie patrz: group \"Postaw czajnik ( button czajnik \"(Teapot\" bo on oidebrał że POstaw czajnik ( button czajnik \"to jets nazwa gruop. i kazał mi po group otwoprzyć nawias bo po group trzeba dać nie. a że nie postawiłęm po postaw czajnik \" to on myślał że nazwa tego się końzy dopiero po \" przed Teapot.