Gość Kamillo2902 Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Witam, Stworzyłem krótką animację w 3D Maxie wersja 2011. We właściwościach osi czasu, ustawiłem prędkość wyświetlania animacji 1/4 czyli najwolniej. Podczas odtwarzania w 3d maxie, wszystko pięknie chodzi. Kiedy renderuje AVI (przy pomocy Vray), ustawienia prędkości odtwarzania nie działają. Film odtwarza w standardowej prędkości. Przekopałem net ale nie znalazłem odpowiedzi dlaczego. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w pracy z 3d maxem, dlatego pomożcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Klikasz na time configurator (patrz screen) i w oknie, które Ci wyskoczy na górze po lewej stronie masz frame rate. Zmieniasz na custom i teraz zależnie jakiego fps używasz czy 24,25,30 musisz pomnożyć tą liczbę razy 4. Powiedzmy, że używasz 24fps, wpisujesz 96, klikasz ok. W ustawieniach rendera nie ustawiaj avi tylko jako sekwencję obrazów ( zrozumiesz wyższość sekwencji obrazów nad avi kiedy podczas renderu wysypie Ci maxa i stracisz kilka godzin renderingu:) ), np. tiff czy png czy jpeg. Wyrenderowaną sekwencję obrazów importujesz np. do aftera, klikasz prawym na zaimportowaną sekwencję, interpret footage>main> i w tabeli frame rate>conform to frame rate, zmieniasz z powrotem na 24. Masz czterokrotnie zwolnioną animację. Tworzysz kompozycję i tak dalej blablabla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi