Mimar Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Witam. Mam kompa z pamięcią RAM 2GB, Procesor Intel Core 2 Duo 1.5GHz oraz wersje Windowsa 7 Ultimate 64 bit poprzednio miałem ten sam system, tylko wersje 32. Chciałbym się zapytać czy odpali mi 3ds max na tym kompie w wersji 64? Czy zalecalibyście mi przeprogramować się znowy na 32? a może wersja programu 32 będzie działać mi na 64? z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 A dlaczego miałby nie odpalić? :) Możesz uruchomić wersję 32 bitową oraz 64 bitową (system x64 posiada także biblioteki 32 bitowe do obsługi programów nie skompilowanych pod taką architekturę). Nie wiem jak jest ze stabilnością 3DS Max na x86-64. Niech ktoś inny sie wypowie. Ale zakładam, że Autodesk nie odwala dziadostwa i obie wersje są stabilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 ...zakładam, że Autodesk nie odwala dziadostwa i obie wersje są stabilne. Hi...hihi....hihihi o i tyle to skomentuje ;). Mimar nie będziesz miał problemów i przy obecnej konfiguracji nie odczujesz żadnej różnicy. RK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Hi...hihi....hihihi o i tyle to skomentuje ;). dopisze sie :) Przy 2 giga ramu 64 bity sa ci do niczego nie potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimar Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 ale co? nie jest mi potrzebny max 64 bit? czyli spokojnie moge instalowac 32, na systemie 64 i bedzie stabilnie działać :) dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Nie potrzebny Ci przede wszystkim 64 bitowy windows, bo obsługuje powyżej 3,25 GB ramu ponieżej wystarczy 32 :) architektura Twojego procesora też nie sądze aby była w 64bitach Podstavsky max jest stabilny jak czarna dziura :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 smoku wbrew pozorom czarne dziury są stabilne :D A wszystkie CPU rodziny C2D mają rozszerzenia EM64T. Co do stabilności max'a - jaki macie z nim problem? BSOD'ami sypie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 z ekranem śmierci się spotkałem kilka razy jeszcze na win98 z raz na xp, ale losowe wywalanie przy różnych operacjach już o czymś świadczy. Zresztą nawet w oficjalnych filmach szkoleniowych od producenta widać jak działa kiedy ładna pani ładnie opowiada, miły pan grzecznie klika i nagle wymowne "DONG!" po czym słychać śmiech na sali, a komentarz od prowadzącej brzmi "no cóż... to tylko max" :). Smoku nie postawił by systemu 64 bitowego na starszej architekturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi