Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam pewien problem a dokladniej :

zrobilem w "sphere gizmo" efekt malej eksplozji i chce by powtarzala sie caly czas w kolko ze co chwilke wybucha i tumoj problem gdyz zapetlilem to w "curve editor" jako "loop" ale animacja wybuchu tylko raz wystepuje a nie zapetla sie by co chwile ona byla:( nie wime jak to zapetlic :( ktos by mogl doradzic ?

soft max 2010

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zaznacz parametr na którym masz keyframes odpowiedzialne za wybuch, następnie curve editor>controller>out of Range Types, i tu zależy albo cycle, relative repeat lub loop. Musisz dobrać co najlepiej pasuje.

Napisano
  • Autor

Niestety wlasnie robie tak jak piszesz i nic bo nie robie zadnego ruchu tym "sphere gizmo" a jesli zrobie ze np sie obraca by pojawily sie keyframe przy zalaczonym auto key to niby powtarza to obracanie ale po renderze do filmu avi wybuch jest tylko raz a nie zapetlony tak jak powinien byc by co chwilke wybuchal:/

Napisano
  • Autor

Prosze oto on ( eksplozja obejmuje keyframes 0-20 a linie obejmują obrot o 360 stopni bo bez tego nie ma zadnej reakcji w edytorze co widac na 2screenie)

Edytowane przez yasamaru

Napisano

Wszystko jasne, nie szczaiłem na początku o jaką eksplozję Ci chodziło:)

Coś takiego najlepiej loopować po renderze np. dajmy na to, w afterze, zresztą tak chyba najprościej.

Ewentualnie daj keyframy na fire effect( bo chyba tym to robisz) i wtedy opcje w curve editor. Aczkolwiek nie pamiętam czy da się animować fire effect.

Napisano
  • Autor

Niestety nie posiadam aftera;( wiec bede musial cos innego pokombinowac

Dzieki ApaczoS za pomoc

Napisano

W każdym programie do edycji wideo możesz to zrobić, aftera podałem jako przykład.