Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie..

W jaki sposób mogę wykonać animacje zmieniającej się fotografii w ramce. Przypuśćmy, że mam 4 zdjecia. Numero uno jest od razu widoczne(jest na nim dziecko), teraz potrzebuje zeby sie zmieniło na następne(jest na nim ojsciec),poczym na trzecie na którym jest dziadek, no i na nastepne na ktorym jest cala rodzina.

W jaki sposób to zrobić??

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Na plane'a czy boxa, zależnie co wybierzesz w ramce dajesz materiał composite, robisz w nim 4 layery, na każdy dajesz fotę i animujesz opacity każdego layera.

Napisano

napisz jeszcze jak by mialy wygladac przejscia miedzy tymi zdjeciami ? czy poprostu ma sie pojawiac nastepne zdjecie ... jezeli nie chce ci sie kobninowac to poprostu zrob 3 boxy jeden za drugim na nich fotki a zmiana powinna trwac 1 klatke wtedy nie bedzie widac przenikania sie powieszchni ... mozna tez podejsc do tematu bardzej profesjonalnie ... w jakims programie zrobic plik .AVI na ktorym fotki beda przenikaly sie tak jak chcesz ... a potem wczytac to avi jako bitmape ... jest tez 3 sposob ... laczysz te 3 fotki w jedna np. w PS jadna obok drugiej potem na boxa ktory znajduje sie w ramce nakladasz taka texture tak by wyla widoczna tylko jedna trzecia textury ... czyli jedna fotka potem to animujesz i tez gotowe :) pewnie jest jeszcze kilka sposobow jak to zrobic :P

Napisano (edytowane)

Sprawdzę sobie to, dzięki.

Na którym bedzię lepiej(box czy plane)? Potrzebuję zeby te fotografie zatrzymymały swoją dobrą jakość.

Czy są jeszcze jakies alternatywne sposoby?

Maciek> zdjecia zmieniały by się.. hmmm..do konca nie jestem pewien na mysli mam np. iż po każdym zdjeciu jest np "śnieżący obraz" jak w tv.

Każdy pomysł mi sie przyda, bedę mógł sobie kombinować.

Edytowane przez Pes
Napisano

ApaczoS pokazal chyba najszybszy sposob i banalnie prosty zarazem ... a jak chcesz miec szumy to poprostu dodajesz jeszcze jedna warstwe z szumami i tyle :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności