Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam zamiar kupić nowy komputer na potrzeby Grafiki 3D znalazłem w internecie taki zestawik:

Procesor -- PROCESOR SZEŚCIORDZENIOWY AMD Phenom II X6 1055T 6x2.80GHz/6MB z wentylatorem i radiatorem BOX.

Płyta główna --GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H AMD 760G Socket AM3 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3).

Pamięć operacyjna RAM -- 4GB DDR3 2x2048MB 1333MHz PC-10666 dual channel

Karta graficzna -- PALIT GeForce GTS 450 1024MB DDR5/128bit DVI/HDMI PCI-E (783/3608) , Pixel Shader 4.0, DirectX 11

Dysk twardy -- HDD SAMSUNG 1000GB SATA 32MB cache

Nagrywarka DVD-RW -- SAMSUNG LIGHTSCRIBE 22x SATA DUAL LAYER

MONITOR -- MONITOR LCD LED LG 22" E2240S-PN 5mln:1 5ms FULL HD BLACK

Dodatkowo jeszcze chce dokupić 4GB RAM DDR3

Proszę o ocenę i poprawienie danego zestawu:)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w internecie można znaleźć tysiace zestawów komp.. Poniżej w tym dziale już tyle przykładowych konfiguracji jest podanych dla grafików ze powinno wystarczyć.

PS: ciekawi mnie ten wysyp "nowych" rzucających sie na grafikę 3D (;

Napisano
  • Autor

"nowych" ja zacząłem się już bawić przy grafice ponad rok temu. A niedawno założyłem konto na forum:) A ten komputer co teraz mam już bardzo muli i ciężko coś robić lepszego jest;/

Napisano

skoro chcesz wywalać kasę na mega sprzęt od razu to proszę bardzo ale z powodzeniem 4 korki ci wystarczą, 8gb ramu + jakaś dobra płyta i grafika. nie szarp się na "niewiadomoco" i bóg wie jaki zestaw za kilka tysięcy.

"bawisz się przy grafice" od roku, cholera wie czy ci się to spodoba na dłuższą metę. zamiast kupować 6 rdzeni weź 4 i do tego dobry monitor (lub 2). zwróci się z nawiązką

Napisano
  • Autor

nie ma wielkich różnic między 4 a 6, a ten składak dużo nie kosztuje po obliczeniach w granicach 3,5tyś a co do monitorów tez mam zamiar kupić