Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

jak zrobic takie oparcie krzesla? Jeszcze zeby ta srodkowa okrągla czesc byla wypukla (jak w materialowym obiciu).

Jak najlepiej wymodelowac tez siedzisko w takim krzesle jesli tez jest materialowe). Robilam je z chamfer boxa ale jakos tak to sztucznie wyglada. Jak nadac mu zalamania, zagiecia, charakterystycznedla takich rzeczy?

:)

tak wogole 3ds max 2011

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

nie, krzesla jako takie udalo mi sie wymodelowac. Chodzi mi o to, jak zrobic zmarszczki na siedzeniu ,zeby wygladalo to realistycznie a nie sztucznie. Zagiecia materialu itp.

I jezeli chodzi o okragle siedzenie to jak je ladnie zlaczyc z reszta, jezeli reszte udalo mi sie wymodelowac z jednego boxa.

Jak zageszczac siatke, jezeli mam model i np. jedna plaszczyzna nie ma podzialow, i chcialabym to zrobic nie uzywajac meshsmootha lub turbosmootha bo uzywajaccuta lub connect jest za duzo pracochlonne zeby zrobic gestsza siatke

bo uzywajac

, ps. jak wyrenderowac sama siatke ? tak jak wy robicie to pokazujac efekty na forum

uzywam 3ds max design 11 + mental ray

Napisano

Na pewno jest wiele sposobów na zrobienie czegoś takiego. Ja z reguły modeluje "poduszki" z boxa. Dodawanie edge a na końcu MS pozwala na osiągnięcie zadowalającego efektu. W niektórych przypadkach koniecznie jest użycie FFD i wybranie odpowiedniego zagęszczenia punktów.

Sposoby na dodawanie edge do bryły są również najróżniejsze, np: connect, cut, insert

Kiedy oparcie ma sprawiać wrażenie lekko używanego warto sięgnąć również po zakładkę paint deformation w editable poly

Edytowane przez pim_pon

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.