Kamil Ciechanowicz Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 witam!!! Mam pewien problem chodzi o to ze zrobie sobie postac i teraz chcem zrobic oczy ,robie dajmy na to dwie kule rzucam teksture oka i jest git ,ale jak zrobic teraz zeby przylaczyc te oczy do postaci ,bo jak daje attach to mi przylacza i zmienia teksture i wtedy nie bede mogl animowac oka ,chcem zeby mozna bylo ladnie pozniej zanimowac te oczy jak ruszaja sie w gore czy w dol??? thx , ps.prosze rowniez kogos o pomoc w sprawie animacji oczu
big_white_ninja Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 nie wiem czy o to ci chodzi bo jestem początkujący ale spróbuj zlinkować oko(kulę)z resztą ciała. Animacja oka może odbywać się na zasadzie rotacji oka.
Kamil Ciechanowicz Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 A dzieki bardzo pomoglo w sumie chcialem taki efekt wlasnie uzyskac ze tez sie nie domyslilem :-P ,teraz moge elegancko okiem obracac ,a jak trzymam postac to razem z okiem sie porusza elegancko ...yeah :) ,a o animacji oka tak wlasnie myslalem ze na zasadzie rotacji ale nie moglem tego uzyskac jak nie mialem polaczonego oka z cialem ,dzieki raz jeszcze
big_white_ninja Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 moja pierwsza porada a jaka trafna :-) dzięki za uznanie
Rekomendowane odpowiedzi