Skocz do zawartości

CHC.29: Dan Verne by slayertoad

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slayertoad
Napisano

Ekhm...

"Dan Verne? Mackowaty szmugler? Znam go"

/Handlarz materiałów wybuchowych/

"Dan? Dan jest rozsądny. A jednak ten sprytny skurczybyk lubi ryzykować. Lubię takich"

/Jeden z klientów Dana/

"Verne... tak. Wisi mi piwo"

/Obwieś/

"Hobby? Zaraz... gdzieś tu je miałem"

/Dan zapytany o hobby/

Pochodzi z planety o wysokiej wilgotności, jego rasa przystosowana jest do życia zarówno na lądzie jak i na ziemi. Od dziecka zwinnie władał swoimi mackami, często okazywały mu się one przydatne podczas gry w karty, czy też za ich sprawka Dan wielokrotnie wygrywał pojedynek w kości. Pracując w gildii kupieckiej nauczył się cierpliwości, ale nie ma jej do większości swoich klientów.

Verne nie jest cwaniaczkiem. Uważany jest za osobę pewną, dokładną, skrupulatną.

Słabości:

- alergia - niektóre pyłki kwiatów sprawiają, że zaczyna się szybko pocić. Unika planet o bogatej florze, gdyż uważa, że pot mógłby być przez klienta odbierany jako oznaka stresu lub słabości, co w jego fachu jest najmniej pożądane

- możliwe choroby - Dan zawsze nosi ze sobą przezroczystą szkatułkę pieszczotliwie nazwaną przez niego "puszką". Trzyma w niej fluorescencyjne algi głębinowe z mórz jego planety, która została zniszczona przez jedną z obcych cywilizacji. Glony te są niezwykle cenne, gdyż właściwie... są jedynymi, jakie przetrwały i jedynymi, które są w stanie wyleczyć większość jego schorzeń. Mało kto zna jego obsesje na punkcie tej puszki.

"zaklepuje" sobie temat i wrzucam pierwszy szkic ;)

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość slayertoad
Napisano (edytowane)

II WIP ;)

Coraz bliżej szkicu właściwego. Dan nabiera kształtów

Co do jakości "skanów" - wybaczcie - robione komórką na wierzchu kulawego wielbłąda podczas zamieci śnieżnej na Kaukazie. ZNaczy się ten... no... nie mam skanera ;p

260306ebofs.jpg

7073867804d5c6661554ef107852cc498dd2dd0.jpg

Edytowane przez slayertoad

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności