Napisano 30 Maj 200420 l Witam :) Da się w maxiu zrobić takiego \"movie clipa\" jak się robi we flash\'u ? Zrobię sobie obiekt, dam animację, a potem \"zgrupuję\" i wykorzystam kiedy chcę... włączę \"start\" dla tego obiektu np. w klatce nr. 25... itp. Możliwe ? pozdrawiam
Napisano 31 Maj 200420 l jeżeli chodzi Ci o to żeby zaimportować plik zgrupowany razem z animacją to da się to zrobić.
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Autor tzn. nie zupełnie o import mi chodzi. chce uzyskac cos podobnego do \"movie clip\" we flashu. czyli: robię obiekt, daję mu animację, potem wszystko łączę i przykładowo daję start animacji w klatce 100, stop w 150, start w 200 itp... hmm czy nie za bardzo zamotałem ? wiadomo o co chodzi ? z góry dzięki za pomoc
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Tak jest to możliwe dzięki Track View (Dope Sheet).. tam najprościej wszystko poukładać a sam ogląd listwy czasowej jest podobny do tej we flashu... masz obiekt z animacją... ustawiasz kiedy ma się zacząć... kopiujesz... przesuwasz w inne miejsce na listwie... itd. Jeśli chcesz by obiekt zniknął w konkretnej klatce musisz dodać klucz w kanale Visibility. No i finito... pytaj jakby co