Napisano 30 Grudzień 201014 l Witam chciałem wam przedstawić ukończona pierwsza wizualizacje mojego domu Render w Mental Ray 3D Max [ATTACH]76641[/ATTACH] Update [ATTACH]76651[/ATTACH] Edytowane 31 Grudzień 201014 l przez RafalPL
Napisano 30 Grudzień 201014 l nie jest zle :) sloneczko mogles dac z innej strony, oswietlenie z tyłu jest malo ciekawe. najbardziej jednak denerwuje i 'odrealnia' calosc to, ze za płotem świat się kończy :) brakuje jakis drzew, tła, innych budynków...
Napisano 30 Grudzień 201014 l dokładnie, jeśli dałbyś słońce z lewej strony doświetliłbyś miejsca, które są na pierwszym planie, wyszłoby atrakcyjniej, zmieniłbym niebo na bardziej przejrzyste :)
Napisano 30 Grudzień 201014 l Słonce pada tak samo jak będzie padać na mój dom w realu (szkoda) co do świata poza płotem to nie wiem dlaczego ramu brakuje i musiałem zrezygnować robiłem co się da na proxy i optymalizacji pamieci środek domu jest przyszykowany do renderowania wnętrza (pozniej zrobie) skupiałem się na domie mniej więcej tez go tak wykończę
Napisano 30 Grudzień 201014 l ale moznaby sprobowac z dzrzewami 2d, mapa przezroczystosci w alpha + diffuse i by bylo chyba dużo ciekawiej...
Napisano 31 Grudzień 201014 l no i teraz to już zaczyna wyglądać. Jak uploadujesz obrazki to wrzucaj je np. na imageshack.us i tutaj wklejaj jako miniaturke. Bo na max3d.pl bardzo trzeba kompresować obrazki aby się zmieściły - a tracą na tym bardzo.