Gość RafalPL Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 (edytowane) Witam chciałem wam przedstawić ukończona pierwsza wizualizacje mojego domu Render w Mental Ray 3D Max [ATTACH]76641[/ATTACH] Update [ATTACH]76651[/ATTACH] Edytowane 31 Grudzień 2010 przez RafalPL
arturskoczek Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 nie jest zle :) sloneczko mogles dac z innej strony, oswietlenie z tyłu jest malo ciekawe. najbardziej jednak denerwuje i 'odrealnia' calosc to, ze za płotem świat się kończy :) brakuje jakis drzew, tła, innych budynków...
cichysit Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 dokładnie, jeśli dałbyś słońce z lewej strony doświetliłbyś miejsca, które są na pierwszym planie, wyszłoby atrakcyjniej, zmieniłbym niebo na bardziej przejrzyste :)
Gość RafalPL Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Słonce pada tak samo jak będzie padać na mój dom w realu (szkoda) co do świata poza płotem to nie wiem dlaczego ramu brakuje i musiałem zrezygnować robiłem co się da na proxy i optymalizacji pamieci środek domu jest przyszykowany do renderowania wnętrza (pozniej zrobie) skupiałem się na domie mniej więcej tez go tak wykończę
arturskoczek Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 ale moznaby sprobowac z dzrzewami 2d, mapa przezroczystosci w alpha + diffuse i by bylo chyba dużo ciekawiej...
arturskoczek Napisano 31 Grudzień 2010 Napisano 31 Grudzień 2010 no i teraz to już zaczyna wyglądać. Jak uploadujesz obrazki to wrzucaj je np. na imageshack.us i tutaj wklejaj jako miniaturke. Bo na max3d.pl bardzo trzeba kompresować obrazki aby się zmieściły - a tracą na tym bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi