Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

mam bardzo poważny problem pewnego razu odświeżałem dyski na kompie format i ponowna instalacja Windowsa, zainstalowałem 3Ds MAX 2011 32bit i podczas instalacji wyskakuje

"Error 1720. There is a probelms with the Windows Installer package. "

chociaż nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu na świeżo postawionym systemie

poczytałem troszkę o problemie i jak radzono zainstalowałem:

-Microsoft Visual C++ redistribute 2010

-Microsoft NET framework 4

-poprawke do Microsoft Installer

-Microsoft Service Pack 3

pomogło MAX sie zainstalował bezproblemowo lecz nie odpala :/ po kliknięciu na ikonę maxa dysk chwile czyta kursor myszki zmienia się na chwile na klepsydrę po czym przestaje czytać i nic się nie dzieje nie pokazuje się logo startowe nie pokazuje żadnego komunikatu o błędzie porostu przerywa uruchamianie

kompa formatowałem juz 7x biorąc pod uwagę że mogły pojawić sie bad sektory na dysku maxa instalowałem na różnych dyskach i na różnych partycjach w różnych katalogach z włączonym antywirusem i z wyłączonym antywirusem i firewallem

konfiguracja kompa:

ASUS P5GD1-FM

Pentium 4 3.0ghz

512MB DDR I

Ati Radeon 256MB

System: Windows MX 8.1

3Ds max 2011 32BIT "piracka kopia"

lecz konfiguracja nie ma tutaj raczej znaczenia bo przed formatem max chodził na tym kompie i na tym systemie bezproblemowo fakt faktem mam 512 ramu szału nie ma ale max odpalał

testowałem powierzchnie dysków pod kontem błędów oraz ogólne testy dysku wszystko ok

testowałem RAM też ok

ściągnąłem MAXa z innego źródła co nie rozwiązało problemu

brakuje mi już pomysłów :/ Proszę o pomoc

dziś postawiłem system na innym dysku oraz zainstalowałem inną wersje 3ds max 2010 lecz 2010 tez się nie uruchamia ;/

Edytowane przez PeLe
update
  • Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

OK i po sprawie problemem okazał się antyvirus AVAST !! pomimo tego że wszystkie jego funkcje zostały zatrzymane a AVAST został wyłączony mimo to blokował maxa ... po odinstalowaniu kompletnie AVASTa, max ruszył bez najmniejszych problemów :)

piszę bo może komuś przyda się ta informacja