Gość ENN Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Witam wszystkich, oto mój model do projektu na uczelnie, jest to concept car astona martina, "baby aston" z silnikiem umieszczonym centralnie. Jest to praktycznie moje pierwsze auto w 3dsmaxie (wcześniej robiłem reventona ale tak z 50 % ukończyłem). Oto wstępny render z ms na szybach, masce i drzwiach, na reszcie jest sg. Poniżej siatki. Zdaje sobie sprawę że jest parę błędów i siatka jest zbyt gęsta ale tak jak wyżej pisałem, uczę się. A teraz czas na bugi które napotkałem i przy których liczę na Wasza pomoc: problem1 siatka: problem 2 siatka: Chciał bym aby ta linia pod wycięciem na tylne światła łagodnie ginęła przy nadkoli. Dojdzie tam tez przecięcie karoserii od rogu do obrysu nadkola to pewnie też coś się zepsuje przy tym. Jeszcze przy tym mniejszym czerwonym kółku zaznaczyłem pojawiające się po ms dziwne małe kwadraty, zbytnio nie widać tego na renderze ale on tam są. Spodziewam się też mocnych bugów przy tym duzym wlocie do silnika za drzwiami ale narazie nie moge robić ms bo pc niestety nie wyrabia. pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi