Skocz do zawartości

Edycji karoserii pojazdu

Featured Replies

Napisano

Witam, z modelowaniem w 3ds maxie mam do czynienia od niedawna, a chciałbym sobie przerobić jeden gotowy pojazd. Został zaimportowany przez plugin opencollada, składa się z dość dużej ilości zespołów obiektów i linek-zawiasów, linek-odkształceń karoserii (nie wiem jak to nazwać po ludzku, w programie nazywa się to mesh i bones). Najbardziej mnie jednak interesuje modyfikacja drzwi samochodu, a mianowicie usunięcie dosłownie kilku trójkątów, by uzyskać oczekiwany efekt. Wybieram więc sobie tą warstwę, która zawiera w sobie drzwi, klikam w modify> editable mesh, wyskakuje ostrzeżenie "A modifier exist in the stack that depends on topology (...)", pyta się czy kontynuować- zaznaczam tak. Wywalam to, co niepotrzebne z mojego modelu, chcę sobie otworzyć te moje drzwi, by zobaczyć jak wyszło... i pojawia się problem. Tapicerka, która jest w innej 'warstwie' i która powinna otwierać się razem z drzwiami pozostaje nieruchoma, tylko 'blacha' się otwiera.

Jak temu zapobiec?

Szukałem i znalazłem tylko coś takiego: http://forums.3dtotal.com/showthread.php?t=45735#post498095

niestety niewiele z tego zrozumiałem. Z niecierpliwością oczekuję Waszej pomocy, gdyż sam program bardzo mi się spodobał, a na modyfikację mojego pojazdu się napaliłem :)

• Wyświetleń 560
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.