piotrek6896 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 chodzi mi o cos takiego że gdy rozsadzam geometrie Bomb'em to przelatuje mi ona przez podloze pozniej. Czego użyć aby jej fragmenty pozostawały na "powierzchni" ?
sebx Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) Jeśli chodzi o particles to space warps >deflectors >udeflector>dodaj to podłoże i później w particle view dodaj zakładkę collisions i tam wybierz wcześniej stworzony udeflector, kolizja pomiędzy twoim obiektem a podłożem będzie pozdro Edytowane 6 Luty 2011 przez sebx
piotrek6896 Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 a coś dokładniej na temat dodania tej zakladki collision's bo nie wiem zbytnio o co chodzi.
piotrek6896 Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 nie działa i nie rozumiem zbytnio dlaczego paticle maja byc wykorzystane jesli ja wysadzam sfere.
sebx Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 hhmm to moze Opisz co dokladnie Chcesz osiagnac i jakim sposobem to robisz latwiej bedzie Ci pomoc
piotrek6896 Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 umieszczam w scenie sfere. nastpęnie geometric/deformable>bomb, linkuje jedno z drugim i ustawiam podłoże z plane'a, to wszystko. Chcę aby kawałki wysadzonej sfery nie przelatywały przez tego plane'a tylko na nim zostawały.
Rekomendowane odpowiedzi