Napisano 12 Luty 201114 l Cześć Chciałem was zapytać , jak sprawdzić czy prawidłowo jest wykrywana pamięć podręczna L3 w rejestrze ?. Są porady w necie jak w rejestrze prawidłowo wprowadzić pamięć podręczną L2, gdy rejestr nie wykrywa. Natomiast nic nie mogę znaleźć na temat L3 ?. Może ktoś z Was wie, jak odnaleźć w rejestrze pamięć podręczną L3 i wprowadzić prawidłowe dane ? Classified SR-2 Xeon 5680
Napisano 12 Luty 201114 l Zapomnij o tym. Te opcje w rejestrze windows byly przydane w starszych procesorach z bezpośrednio mapowaną pamięcią wewnetrzną procesora. Dziś to nie ma zastosowania i najlepszym wyjściem jest pozostawić ustawienia fabryczne(autodetekcja). Procesor sam zarządza wykorzystaniem swojej pamięci Cache.
Napisano 12 Luty 201114 l Autor Dziękuję bardzo. W między czasiu już doczytałem w necie, że to historia. A przy moim X5680 to nie ma znaczenia. Jednakze jak napisałem wcześniej, takie instrukcje odnośnie L2 są. Ale właśnie dzisiaj znalazłem, że to także było bez sensu. Nie było zwiększonej wydajności a wręcz przeciwnie mniejsza. Trudno jest się w tym połamać :)