Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem początkującym użytkownikiem 3d maxa i nie mam zielonego pojęcia jak w nim coś wymodelować. Nie bardzo potrafię wymodelować np. siekierę czy fajkę, to dla mnie czarna magia! Tak więc mam parę pytań odnośnie tego programu:

- jak ustawić blueprinta?

- czy jeżeli stworzę projekt modelu w 3d maxie za pomocą tych linii czy jak się to nazywa to jak zrobić aby model nie był cienki jak kartka papieru, a potem że jak już mam to zrobione to nacisnę jakiś przycisk i mi się to wypełni i powstanie model. Może trochę nie zrozumiale napisałem, ale coś takiego - http://www.max3d.pl/tut.php?id=55

- jak w miarę łatwo z mapować model?

- i dlaczego w 3d maxie nie mogę się ruszać, tzn. nie mogę oglądać model do okoła tylko mogę przybliżać widok i przesuwać widok, a nie mogę obracać się do okoła, aby zobaczyć model.

z gory dzieki za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 620
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem co tam dokładnie jest ale na bank coś pomoże. Pełno takich rzeczy jest w necie...

Napisano

No ok, ale jak zrobie ten model za pomoca linii to jak zrobic, aby sie potem wypelnil jakas bryla w ksztalcie, np. samolotu? i jak zrobic, aby nie byl plaski itd. tylko przybral ksztalt jaki powinien miec?