Skocz do zawartości

Wypłaszczanie boxów innych brył - w modelu zrobionym do GTA SA

Featured Replies

Napisano

Witam

Postanowiłem tu opisać przypadek bo na początku szukałem problemu po stronie gry - napewno i ona głównie przyczynia się do tego efektu jednak to co się ostatecnzie dzieje z modelem jest wynikiem tego jak go przygotuje w 3ds maxie...

Już opisuje problem - w 3ds maxie tworze sobie swój obiekt do gry np. domek, stosujac takie opcje jak np. w modifer list do pogrubienia scianek-plaszczyzn stosuje shell i właściwie nic innnego bardziej zlozonego nie robie - konwertuje go ostatecznie do editable mesh i wysylam do gry. Czesto na poczatku jest ok a gdy porobie pare edycji na poziomie 3ds maxa w grze tenze obiekt robi sie jakby wyplaszczony - a konkretnie chyba glownie te obiekty ktore zostaly "pogrubione" przez shell'a - np mam tam obiekty cylindryczne i one maja swoje ksztalty a np. wszystkie scianki sa wyplaszczone... Nie chciałbym rezygnować z opcji shell i w sumie to nie jestem tez przekonany czy to jest wina tego gdyż jak na wstępie opisałem wcześniej się tak nie dzialo...

Dlatego pytanie do was czy ktos gdzieś już się spotkał (nie koniecznie w GTA) z takim przypadkiem że mu wypłaszczało obiekty? I jak temu można zaradzić?

W razie czego przesyłam plik 3ds maxa z przykładowym modelem oraz jak ktos sie zna tez przesyłam pliki zrobione do GTA: http://s1518.info/alfa/wyspa4.rar

• Wyświetleń 726
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.