Napisano 19 Luty 201114 l Witam. W wolnych chwilach zabrałem się za wymodelowanie pojazdu z filmu Tron. Projekt wrzucam do WiP mając nadzieje że zmotywuje mnie to do skończenia tego projektu. Oczywiście proszę o krytykę i rady. W miarę możliwości będę wrzucał kolejne etapy modelowania. (siatka w niektórych miejscach wymaga jeszcze korekcji) Edytowane 19 Luty 201114 l przez Paco
Napisano 20 Luty 201114 l no jak na razie calkiem calkiem, juz po lekku przypomina light cycle rada: cala siatka do poprawy, bo krzywo :]
Napisano 20 Luty 201114 l Co prawda nie oglądałem tego filmu, ale wygląda to ciekawie. Modelujesz z tutoriala czy sam ? bo w sieci widziałem coś takiego, jeśli można zapytać :P
Napisano 20 Luty 201114 l Autor Robię sam, szczerze się przyznam, że nawet nie szukałem tutoriala więc nie mam pojęcia czy takowy istnieje(ale podejrzewam że nie) :). Mam problem z refkami i muszę sobie radzić ze zdjęciami znalezionymi w necie(które nie są zadowalające), a więc może się zdarzyć że w niektórych miejscach będzie delikatnie odbiegał od filmowej wersji.
Napisano 21 Luty 201114 l Link do zdjęcia z tutoriala : Sory, że takie małe ale większego nie ma, chcesz to mogę wysłać linki. Pozdrawiam i czekam na update.
Napisano 23 Luty 201114 l Autor Znalazłem dzisiaj trochę czasu i przedstawiam mały progress (po MS1) . Muszę dorobić parę detali, porobić małe poprawki, zagęścić siatkę i wziąć się za cięcie blach. Jeszcze nie wiem jak rozwiązać sprawę z elementami świetlnymi więc prosiłbym o małą sugestię . Pozdrawiam