Wojtasek Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 mam kilka pytan odnosnie 3dsmax poniewaz posiadam wersje 5. Program szczegolnie mi tylko sluzy do gry dokladnie do samochodów street legal racing ;D I mam takie pytnie jak stworzyc cos w 3ds max? chodzi mi o to ze robie auto i brakuje w nim recznego , i nie mam pojecia jak cos stworzyc i ogolnie takie duperele chce zrobic w aucie ;D thx za pomoc ;D a i odnosnie tej gry to edytowalem maske do samochodu i ona sie zrobila taka czarno biala i jak chce oddac teksture na maske to maska tylko zmienia kolor na czarny jak to zmienic by teksturka byla widoczna i/lub bylo mozna w grze malować tą część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtasek Napisano 21 Luty 2011 Autor Share Napisano 21 Luty 2011 a i jeszcze problem z tekstura , robie tak jak trzeba i nic. np stworzyłem boxa chce mu nadac teksture to box sie robi czarny i nic więcej , prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombelek Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Co do modelowania "wnętrza"... proponuje zapoznać się z podstawami modelowania (coś w stylu "polymodeling tutorial"), wujcio google oraz wujcio youtube na pewno Ci pomogą. Jak Ci się obiekt robi czarny to masz pewnie złe materiały, czyli np. pod mentalem albo scanline wstawiasz jakieś materiały v-ray'owe lub odwrotnie... Po zrenderowaniu też wszystko jest czarne ? Czarna maska to pewnie odwrócone polygony, nie wiem w czym to modelujesz ale poszukaj informacji na temat takiej funkcji (to funkcja jest czy narzędzie ?) o nazwie "flip" lub "flip normals" etc. etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtasek Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 Tak po zrenderowaniu też jest czarna , co zrobić? proszę jaśniej opisać ; D i porblem mam jest coś takiego jak tekstura na której można malować ? tzn wkładam maske do gry a maski sie nie da malować tylko jest czarna ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi