astercholik Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Witam jestem nowy jak temat już był to proszę scalenie a jak zły dział to o przeniesienie. Mianowicie modyfikator MeshSmooth znany z zaokrąglania krawędzi nie zaokrągla mi ich lecz robi mi z figury jajka ;/ Oto co mi się dzieje a z tyłu jest łózko (tam gdzie jest nie dopracowana grafika kołdry - to chce osiągnąć) Więc moim pytaniem jest co robię źle że robią mi sie jajka a nie zaokrąglenia rogów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Nic dziwnego jak nawet nie ma editable poly ani nic tylko MS na gołego boxa. Musisz zchamferować krawędzie, poczytaj FAQ na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astercholik Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Czy chodzi o ten temat? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 Jak pisałem jestem nowy więc nie wiem. Do do twojej wypowiedzi jestem szokowany iż trzeba takie coś zrobić ponieważ raz mi to działało na czystym boxie a raz nie dlatego napisałem owy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Może chodziło Ci o sam modyfikator Smooth. MS wygładza catmull clarkiem czy jakoś tak, nie ma rady doawał polygony i zaokrągla, jak nie ma chamfera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astercholik Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 No zobacz sobie jak zrobione jest łóżko: Jest tylko dany MS nic więcej :] - podkreślam jestem początkujący - a jest mi to potrzebne bo robię to na lekcje Zajęć Specjalizacyjnych w Budzie - Potrzebne aby zaliczyć rok ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 pokazuj siatki jak piszesz o modelingu i wygladzaniu. http://www.onnovanbraam.com/index.php?tutorials/ polecam serie "poly modeling" od tego pana, wiele rzeczy wyjasnia zwlaszcza "techniques 1" bedzie dla ciebie przydatne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astercholik Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 (edytowane) Dziękuje za uwagę temat można zamknąć znalazłem swój problem. Tak jak dałęm zdjęcie jest tam opcja MS: 2 dodatkowe (Vertex, Edge) oraz opcja Box gdzie watości nie mogą być równe 1 ja tak maiłem dlatego miałem jajka po zmianie wszystko jest tak jak powinno dziękuje bardzo za pomoc. Efekt (Drzwi od biurka): Edytowane 24 Luty 2011 przez astercholik Wyjaśniony problem + Dodanie Efektu Koncowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi