Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy jak temat już był to proszę scalenie a jak zły dział to o przeniesienie.

Mianowicie modyfikator MeshSmooth znany z zaokrąglania krawędzi nie zaokrągla mi ich lecz robi mi z figury jajka ;/

Oto co mi się dzieje a z tyłu jest łózko (tam gdzie jest nie dopracowana grafika kołdry - to chce osiągnąć)

biurkoilozko.png

Więc moim pytaniem jest co robię źle że robią mi sie jajka a nie zaokrąglenia rogów ?

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Nic dziwnego jak nawet nie ma editable poly ani nic tylko MS na gołego boxa. Musisz zchamferować krawędzie, poczytaj FAQ na forum...

Napisano

Czy chodzi o ten temat?

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384

Jak pisałem jestem nowy więc nie wiem.

Do do twojej wypowiedzi jestem szokowany iż trzeba takie coś zrobić ponieważ raz mi to działało na czystym boxie a raz nie dlatego napisałem owy temat

Napisano

Może chodziło Ci o sam modyfikator Smooth. MS wygładza catmull clarkiem czy jakoś tak, nie ma rady doawał polygony i zaokrągla, jak nie ma chamfera.

• Confused 1
Napisano

No zobacz sobie jak zrobione jest łóżko:

biurkoilozko2.png

Jest tylko dany MS nic więcej :] - podkreślam jestem początkujący - a jest mi to potrzebne bo robię to na lekcje Zajęć Specjalizacyjnych w Budzie - Potrzebne aby zaliczyć rok ;/

Napisano (edytowane)

Dziękuje za uwagę temat można zamknąć znalazłem swój problem.

Tak jak dałęm zdjęcie jest tam opcja MS: 2 dodatkowe (Vertex, Edge) oraz opcja Box gdzie watości nie mogą być równe 1 ja tak maiłem dlatego miałem jajka po zmianie wszystko jest tak jak powinno dziękuje bardzo za pomoc.

Efekt (Drzwi od biurka):

wyglad.jpg

Edytowane przez astercholik
Wyjaśniony problem + Dodanie Efektu Koncowego

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności